Skoči do osrednje vsebine

Dopolnjena spletna aplikacija UJPnet

Dne 20. 3. 2021 je bila nameščena nova verzija spletne aplikacije UJPnet.

Elektronska oddaja in podpisovanje dokumentov za urejanje pravic UJPnet

Uprava Republike Slovenije za javna plačila (UJP) omogoča uporabnikom UJPnet/UJPnet B2B in zastopnikom proračunskih uporabnikov oziroma z njihove strani pooblaščenim osebam (v nadaljnjem besedilu: zastopnik proračunskega uporabnika) elektronski način oddaje in podpisovanja dokumentov za urejanje pravic UJPnet, ki so bili do sedaj omogočeni le v papirni obliki.

a) Elektronska oddaja in podpisovanje dokumentov s strani zastopnika proračunskega uporabnika

Elektronsko podpisovanje dokumentov je omogočeno tistim zastopnikom proračunskega uporabnika, ki so Uradu UJP posredovali Obrazec za identifikacijo elektronskega podpisa zastopnika oziroma osebe, pooblaščene za zastopanje proračunskega uporabnika.

Na spletni povezavi »e-Podpis UJPnet vlog za zastopnike PU«, ki je dostopna na vstopni strani UJPnet, v razdelku Spletne vloge in pripomočki ter na spletni strani UJP, v predelu Spletna aplikacija UJPnet, so v seznamu spletnih vlog, ki jih že sedaj lahko elektronsko podpisujejo zastopniki proračunskih uporabnikov, dodani naslednji dokumenti:

  • Pooblastilo za aktiviranje/spremembo/ukinitev dostopa do UJPnet B2B za uporabnike UJPnet (kratki naziv Pooblastilo za dostop do UJPnet B2B),
  • Vloga za brisanje uporabnika UJPnet/UJPnet B2B,
  • Pooblastilo za aktiviranje/ukinitev uporabe mobilne aplikacije mUJPnet (kratki naziv Pooblastilo za uporabo mobilne aplikacije mUJPnet) in
  • Vloga za posredovanje izdanih e-računov.

Zastopnik proračunskega uporabnika ima po vnosu šifre proračunskega uporabnika dostop do dokumentov, ki jih lahko odda in elektronsko podpiše.

Vloga za posredovanje izdanih e-računov je dostopna na vstopni strani UJPnet v razdelku Spletne vloge in pripomočki.

b) Elektronska oddaja in podpisovanje dokumentov s strani uporabnika UJPnet/UJPnet B2B

V UJPnet, v zavihku Nastavitve, je dodan nov podzavihek Vloge (ostalo) z novim dokumentom Pooblastilo za ponastavitev kode PIN geselnika, kjer uporabnik UJPnet/UJPnet B2B izpolni in odda zahtevo za ponastavitev kode PIN geselnika.

V UJPnet, zavihek Nastavitve/Podatki, je uporabniku UJPnet omogočeno spreminjanje podatkov v poljih razdelka Osebni podatki (Ime in priimek, Naslov, Poštna št. in kraj in E-naslov). Polja s podatkom o uporabniškem imenu, ki ga je uporabniku UJPnet dodelil sistem avtomatsko, ni mogoče spreminjati.

Na vstopni strani UJPnet, v razdelku Spletne vloge in pripomočki, je dodana nova spletna povezava do dokumenta Pooblastilo za kreiranje novega gesla, kjer je uporabniku UJPnet/UJPnet B2B omogočena izpolnitev in oddaja zahteve za ponastavitev gesla za dostop do spletne aplikacije UJPnet.

Papirni obrazci

Papirna obrazca Pooblastilo za spremembo podatkov uporabnika UJPnet/UJPnet B2B in Pooblastilo za kreiranje novega gesla, aktiviranje uporabnika UJPnet/UJPnet B2B ali ponastavitev kode PIN geselnika se ukineta.

Zavihek Zahtevki JFP

V zavihku Zahtevki JFP/Tekoči je uporabniku UJPnet ob izbiri polja »Prikaži skupaj kritje« prikazan skupni znesek kritja, ki ga mora prejemnik javnofinančnih prihodkov zagotoviti za določen dan.