Skoči do osrednje vsebine

Politične konzultacije državnega sekretarja dr. Stanislava Raščana z armenskim namestnikom ministra za zunanje zadeve Avetom Adontsom

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je danes opravil virtualne politične konzultacije z namestnikom ministra za zunanje zadeve Republike Armenije g. Avetom Adontsom. Sogovornika sta potrdila dobre odnose med državama ter izpostavila interes za okrepitev dvostranskega in multilateralnega sodelovanja.
Državni sekretar pred računalnikom

Državni sekretar dr. Raščan med pogovorom | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Izmenjala sta informacije o situaciji in ukrepih obeh držav za zajezitev epidemije covida-19 ter poudarila pomen solidarnosti in globalnih rešitev pri spopadanju s posledicami zdravstvene krize.

Državni sekretar dr. Raščan je sogovorniku predstavil prioritete predsedovanja Slovenije Svetu Evropske Unije v drugi polovici 2021, v okviru katerega se bo predvidoma sestal tudi vrh Vzhodnega partnerstva. Namestnik ministra za zunanje zadeve Adonts je pojasnil pričakovanja Armenije glede vrha Vzhodnega partnerstva.

Namestnik ministra za zunanje zadeve Adonts je izpostavil tudi temo konflikta v Gorskem Karabahu. Državni sekretar dr. Raščan je obljubil pomoč Slovenije v obliki psihosocialne pomoči otrokom prizadetim v Gorskem Karabahu.