Skoči do osrednje vsebine

Gostujoči program štipendij za mlade raziskovalce – MOPGA

Francosko Ministrstvo za Evropo in zunanje zadeve (MEAE) v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, raziskave in inovacije (MESRI) vzpostavlja program za gostitev mladih raziskovalcev, ki želijo v okviru ogrodja »One Health« svoje raziskave izvajati v Franciji.

Na razpis se lahko prijavijo tuji raziskovalci, ki so doktorirali pred manj kot petimi leti in so svoje doktorsko delo zagovarjali med majem 2016 in aprilom 2021. Raziskovalcem, ki so več ko 90 dni prebivali v Franciji po 1. septembru 2020, prijava ni omogočena. Prijavljeni morajo imeti izključno tuje državljanstvo.

V obdobju 12 mesecev od januarja 2022 bo mladim raziskovalcem podeljeno 40 štipendij. Posebna pozornost bo namenjena zagotavljanju geografske raznolikosti nagrajencev programa.

Štipendija vključuje naslednje ugodnosti:

  • mesečni dodatek 2.500 evrov,
  • dodatek za bivanje 500 evrov,
  • podpora za socialno varnost,
  • zdravstveno zavarovanje.

Med institucijami in prejemniki štipendije bo sklenjen sporazum o bivanju, v katerem bodo natančno določena laboratorijska sredstva, ki so na voljo za izvedbo raziskovalnega projekta.

Teme raziskav: transdisciplinarni pristop »One Health« - delo na vmesnikih med različnimi panogami znanosti: medicina in veterina, agronomija in ekologija, sociologija, geografija in druge.

Rok za prijavo je 3. 5. 2021.

Več informacij je na voljo na spletni strani programa.