Skoči do osrednje vsebine

Cepljenje ohranja zmogljivosti obrambno-varnostnih struktur

V kranjski vojašnici Petra Petriča se je nadaljevalo cepljenje pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske (SV), pa tudi vodstva slovenskih obrambno-varnostnih struktur - Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR), SOVE in Policije.

S cepivom AstraZeneca so se danes cepili tudi Generalni direktor Policije dr. Anton Olaj, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš in Generalni direktor URSZR Darko But.

Do danes je bilo sicer v Slovenski vojski s prvo dozo cepiva cepljenih 537, z drugo pa 196 pripadnic in pripadnikov SV. Skladno z odločitvijo Vlade in strokovne skupine za COVID 19 so se v prvi prioritetni skupini cepili pripadniki vojaškega zdravstvenega osebja, piloti in posadke, ki zagotavljajo helikoptersko nujno medicinsko pomoč in reševanja z gora ter pripadniki, ki opravljajo naloge na mednarodnih operacijah in misijah.   

Pripadnice in pripadniki SV so od začetka epidemije dejavno vključeni v napore za ohranjanje zdravja. Med drugim so poskrbeli za prevoze zaščitne opreme, dezinfekcijo prostorov, pomagali pri vzpostavljanju novih zdravstvenih zmogljivosti, ljubljanski infekcijski kliniki v uporabo odstopili zabojnik z rentgenom, pomagajo pa tudi pri testiranjih delavcev vzgojno-izobraževalnih institucij.

Izjava načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Roberta Glavaša

Izjava Generalnega direktorja Policije dr. Antona Olaja

Izjava Generalnega direktorja URSZR Darka Buta

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš med cepljenjem.

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš med cepljenjem. | Avtor: Tadej Krese

1 / 3