Skoči do osrednje vsebine

Centralizacija informacijske tehnologije infrastrukture Državnega tožilstva

S podpisom končnega prevzemnega zapisnika se je danes uspešno zaključil projekt Centralizacija IT infrastrukture Državnega tožilstva Republike Slovenije na enotno lokacijo, ki se je izvajal v okviru operacije Učinkovito pravosodje.

»Odločitev, da v okviru operacije Učinkovito pravosodje izvedemo takšen projekt, je bila predvsem zastarelost obstoječe strežniške oziroma omrežne strojne opreme, veliko število strežnikov, ki so bili razdrobljeni na oddaljenih lokacijah, pogostost tehničnih težav in drugih nepredvidenih dogodkov. Projekt bo omogočil poenostavitev upravljanja in  vzdrževanja strojne in programske opreme, znižal tveganje za nepredvidene dogodke in zmanjšal stroške upravljanja in vzdrževanja,« je povedala ministrica mag. Lilijana Kozlovič, ki se je ob tej priložnosti tudi zahvalila vsem sodelujočim v projektu.

Na Državnem tožilstvu so tako pridobili novo strežniško in programsko opremo, sistem za prijavo in sledenje napak ter sistem za zaznavanje in upravljanje varnostnih dogodkov, strežniki iz 18-ih lokacij po Sloveniji pa so bili centralizirani na enotno lokacijo na Ministrstvu za javno upravo.

Skupna investicija Centralizacije IT infrastrukture Državnega tožilstva Republike Slovenije na enotno lokacijo je znašala 817.167 evrov z DDV. Naložbo sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Ministrica stoji poleg generalnega državnega tožilca in direktorja podjetja OurSpace Apliances
1 / 2