Skoči do osrednje vsebine

Virtualno zasedanje Slovensko-brazilske mešane komisije za gospodarsko sodelovanje

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Danes je potekalo tretje zasedanje Slovensko-brazilske mešane komisije za gospodarsko sodelovanje, tokrat v virtualni obliki. Mešani komisiji na slovenski strani je predsedoval generalni direktor Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije veleposlanik mag. Iztok Grmek, na brazilski strani pa veleposlanik Kenneth Félix Haczynski da Nóbrega, državni sekretar bilateralnih pogajanj za Bližnji vzhod, Evropo in Afriko.
udeleženci za mizo

Delegacija na virtualnem zasedanju | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Udeleženci zasedanja so potrdili konkretne možnosti za poglobitev bilateralnega gospodarskega sodelovanja med državama. Poleg splošnega pregleda je bilo obravnavano tudi sodelovanje na področju vesoljskih tehnologij, na širokem področju digitalnih vsebin, zlasti področje tehnologij umetne inteligence, sodelovanje na obrambnem področju ter v zračnem prometu.

V nadaljevanju bosta sopredsedujoča obeh držav podpisala skupno deklaracijo, v kateri so opredeljeni rezultati zasedanja in smernice za nadaljnje delo. Naslednje zasedanje mešane komisije bo potekalo v Sloveniji leta 2023.