Skoči do osrednje vsebine

Prof. dr. Simona Kustec ostaja ministrica

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Interpelacija zoper ministrico prof. dr. Simono Kustec ni uspela. Po več kot 16 urah razprave v Državnem zboru Republike Slovenije prof. dr. Simona Kustec ostaja ministrica za izobraževanje, znanost in šport.

Ministrica je v odgovorih na interpelacijo vse očitke zavrnila. V zaključku je izpostavila, da današnjo razpravo pozdravlja, saj prinaša dve ključni sporočili, v katerih so si bili razpravljavci enotni. Kot prvo sporočilo je prof. dr. Simona Kustec izpostavila dejstvo, da otroci in mladi sodijo v vrtce in šole, zato je "naša temeljna in skupna naloga, da poskrbimo, da se bodo otroci lahko varovali in izobraževali v vrtcih in šolah. Vse to je v veliki meri odvisno od nas samih," je še dejala ministrica prof. dr. Kustec. 

Kot drugo sporočilo današnjega dne je ministrica izpostavila dejstvo, da smo končno, po dolgem času, ponovno prepoznali, kako pomembno mesto v naši državi nosi polje izobraževanja in zaključila, da "dajem zavezo, da se bom še naprej borila za avtonomijo vseh, ki tvorijo šolsko polje, polje športa in znanosti. Dala bom vse od sebe, da za vsa ta polja še naprej iščemo najboljše rešitve."