Skoči do osrednje vsebine

Cepljenje zaposlenih na visokošolskih zavodih proti COVID-19

Vlada RS je 1. marca 2021 sprejela Nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19.

Skladno s strategijo in dodatnimi pojasnili Ministrstva za zdravje bodo proti COVID-19 najprej cepljeni zaposleni v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, prednostno najprej zaposleni v vrtcih, osnovnih, glasbenih, srednjih in višjih šolah, organizacijah za izobraževanje odraslih ter zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, dijaških domovih in domovih učencev s posebnimi potrebami, ki so starejši od 50 let, nato pa še ostali, vključno z zaposlenimi na visokošolskih zavodih.

Visokošolski zavodi se glede organizacije cepljenja obrnete na vaš lokalni zdravstveni dom, ki bo navodila prejel od Ministrstva za zdravje.  

Cepljenje proti COVID-19 se zagotovi brezplačno za osebe, ki so zaposlene pri delodajalcu s sedežem v Republiki Sloveniji (RS). Na tem mestu dodajamo, da s strani Ministrstva za zdravje še čakamo ustrezna pojasnila glede cepljenja tujih visokošolskih učiteljev, ki na visokošolskih zavodih s sedežem v RS izvajajo študijsko dejavnost. Cepljenja se lahko udeležijo vsi zaposleni na visokošolskem zavodu in ne samo zaposleni, ki so v stiku s študenti, pri čemer pojasnjujemo, da je cepljenje prostovoljno.   

Ponovno pripominjamo, da visokošolski zavodi, ki boste izvajali študijski proces v živo, še naprej dnevno sporočajte stanje podatkov v eVŠ.