Skoči do osrednje vsebine

Javno naročilo za izdelavo Strategije trajnostnega razvoja slovenskega turizma 2022 – 2028

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je, na portalu javnih naročil in v Uradnem listu Evropske unije, objavilo javno naročilo za izdelavo Strategije trajnostnega razvoja slovenskega turizma 2022 – 2028.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je v skladu s 3. členom Zakona o spodbujanju razvoja turizma zadolženo za pripravo predloga strategije razvoja slovenskega turizma za obdobje do sedmih let.

Za tekoče obdobje je v veljavi Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021. Slovenija se, v skladu s trenutno strategijo pozicionira kot zelena butična globalna destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, mir in oseben koristi oziroma kot destinacija za petzvezdična doživetja. Ker se do sedaj veljavna strategija z letošnjim letom izteka, je MGRT objavilo javni razpis za izdelavo nove strategije.

Nova strategija mora učinkovito nasloviti posledice epidemije covid-19, ki je močno prizadela slovenski turizem, in hkrati določiti ukrepe za razvoj trajnostnega turizma visoke dodane vrednosti, ki v rast in razvoj vključuje lokalne skupnosti in zaposlene v turizmu in je odgovor na njihove  potrebe.

V procesu priprave strategije bodo vključeni vsi ključni deležniki turizma, tako iz zasebne kot javne in civilne sfere.

Rok za oddajo ponudb je 12. april 2021.

Javno naročilo je objavljeno tukaj.