Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Podgoršek na Gorenjskem: »Slišal sem veliko pozitivnih zgodb!«

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes mudil na delovnem obisku na Gorenjskem. Obiskal je kmetije, ki se ukvarjajo z mlečno proizvodnjo, živinorejo, kmetijsko mehanizacijo, sadjarstvom in zelenjadarstvom. Podrobneje se je seznanil s stanjem v panogah, predvsem v luči posledic epidemije covid-19 ter načrtovanja novega programskega obdobja Skupne kmetijske politike. Sestal se je tudi s predstavniki občine Preddvor, ki so ga seznanili s tekočimi aktivnostmi in drugimi odprtimi vsebinami v občini.
Minister dr. Podgoršek na kmetiji na Gorenjskem

Minister dr. Podgoršek na kmetiji na Gorenjskem | Avtor: MKGP

1 / 3

Minister dr. Jože Podgoršek je ob robu terenskega obiska izpostavil: »Ključna današnja vprašanja na terenu so se po pričakovanjih nanašala na pripravo nove Skupne kmetijske politike, torej novega programskega obdobja. Nedvomno je potrebno za dobro pripravo strateškega načrta nove SKP pridobiti čim več informacij s terena, torej - kje so ključni izzivi, kje deležniki vidijo ključne rešitve. Po drugi strani pa me zanimajo tudi rešitve zaradi epidemije covid-19, torej kako lahko pomagamo kmetijskim gospodarstvom na tem področju. Obiskali smo kmetije, ki so že same po sebi razvojno usmerjene, skupaj smo iskali vizionarske rešitve za naprej. Prepričan sem, da bo tudi ta terenski obisk pripomogel k še boljšemu načrtovanju novega programskega obdobja v kmetijski politiki in morebitnim novim pomočem zaradi posledic epidemije covid-19.«

Minister dr. Podgoršek je sicer danes obiskal pet kmetij: kmetijo Fon, kjer se ukvarjajo s pridelavo mleka ter živinorejsko kmetijo Kuralt (obe kmetiji sta v Cerkljah na Gorenjskem). Sledil je obisk kmetije Lepnar na Golniku, kjer se ukvarjajo z mlečno proizvodnjo, sadjarske kmetije Logar ter zelenjadarsko – živinorejske kmetije Pri Anžon (obe v Lescah). Dr. Podgoršek se je sestal tudi s predstavniki Občine Preddvor, kjer so mu predstavili aktualno stanje ter nekatere razvojne načrte v kmetijstvu, gozdarstvu, ribištvu in lovstvu. Župan je ministru predstavil tudi stanje na področju utesnjenosti posameznih kmetij, ki so sredi naselja in bi za razvoj in širitev potrebovale druge lokacije.