Skoči do osrednje vsebine

Do konca februarja v izplačilo tudi solidarnostni dodatek študentom, ki se izobražujejo na tujem visokošolskem zavodu

Osmi protikoronski paket prinaša izplačilo solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov tistim visokošolskim študentkam in študentom, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in se v študijskem letu 2020/2021 izobražujejo na tujih visokošolskih zavodih po ustreznem tujem študijskem programu.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v skladu z Zakonom o dodatnih ukrepih za omilitev posledic covid-19 v predpisanem roku, do 15. februarja 2021, prejelo 1.914 vlog za izplačilo omenjenega solidarnostnega dodatka študentom, ki se izobražujejo v tujini. Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport se pregleduje ustreznost dokazil o izobraževanju v tujini. V prvem paketu pregledanih vlog bo dodatek nakazan do 28. februarja 903 študentkam in študentom v skupnem znesku 135.450,00 evrov. O nakazilu bodo obveščeni po elektronski pošti. Nakazovanje dodatka za ostale vloge bo sledilo v marcu. Tisti, ki bodo morebiti morali vlogo še dopolniti, pa bodo k temu pozvani predvidoma v prihodnjem tednu.


Izplačan je tudi že solidarnostni dodatek v višini 150 evrov študentkam in študentom, ki jim ga je prinesel sedmi protikoronski paket. Študentke in študenti s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki se v tem študijskem letu izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih, ki se izvajajo v Republiki Sloveniji, so lahko vlogo za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka oddali preko eUprave do 30. januarja 2021. Skupaj je prispelo 59.224 vlog. V izplačilo je šlo 57.728 dodatkov v skupnem znesku 8.659.200 evrov.