Skoči do osrednje vsebine

Vodstvo MNZ in Policije obiskalo Letalsko policijsko enoto

Državni sekretar dr. Božo Predalič in generalni direktor policije dr. Anton Olaj sta danes obiskala Letalsko policijsko enoto na Brniku. Srečala sta se z zaposlenimi, se seznanila z delovnimi področji enote in njeno operativno pripravljenostjo ter si ogledala prostore in floto.
Srečanje vodstva ministrstva in policije s predstavniki Letalske policijske enote v sejni sobi.

Letalska policijska enota zagotavlja operativno helikoptersko podporo policijskim enotam, zdravstvenim službam ter službam v sistemu zaščite, reševanja in pomoči. | Avtor: MNZ

Po uvodnem nagovoru direktorja Uprave za policijske specialnosti mag. Martina Jazbeca so podrobnosti o Letalski policijski enoti predstavili njen vodja Dejan Kink s pomočnikom Robertom Kraljem, ki je hkrati tudi vodja Posebne policijske enote – Gorske enote, ter vodja pilotov Igor Podjed in vodja tehnikov letalcev Matjaž Jurjevec.

Letalska policijska enota zagotavlja operativno helikoptersko podporo policijskim enotam, zdravstvenim službam ter službam v sistemu zaščite, reševanja in pomoči ter s tem prinaša njihovemu delu merljivo dodano vrednost, kjerkoli in kadarkoli je to potrebno. Vizija enote je posodobitev in poenotenje flote ter zagotovitev enakomernejše dostopnosti njenih storitev po Sloveniji.

Državni sekretar in generalni direktor policije sta bila z videnim in s slišanim zadovoljna.

Letalska policijska enota, s sedežem na Brniku, organizacijsko sodi v Upravo za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi. Sestavljata jo Oddelek pilotov in Letalsko-tehnični oddelek. Enota trenutno išče pet tehnikov letalcev in dva pilota.

Ogled opreme Letalske policijske enote na Brniku, v ospredju nosila v helikopterju.

Ogled opreme Letalske policijske enote na Brniku | Avtor: MNZ