Skoči do osrednje vsebine

Začenja se naložbeni cikel za krepitev zdravstvenega sistema - odobrena prva naložba nepovratnih sredstev iz React-EU

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Z odobritvijo naložbe za preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor pričenjamo obsežen investicijski cikel na področju krepitve javnega zdravstva, ki mu bo v naslednjih letih namenjeno preko pol milijarde evrov nepovratnih evropskih sredstev.

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »COVID19 - Preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor«. Za projekt v višini skoraj 4 milijone evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,6 milijona evrov. Gre za prvo odobritev sredstev iz pobude React-EU v okviru Instrumenta NextGenerationEU, instrumenta za okrevanje po epidemiji.

Cilj naložbe je vzpostaviti primerne pogoje za delo na področju pulmologije na novi lokaciji Oddelka za pljučne bolezni v UKC Maribor z ureditvijo prostorov, ki bodo ustrezali standardom dejavnosti.

Gre za izjemno pomemben prispevek h krepitvi delovanja slovenskega zdravstvenega sistema in nujen korak k zagotavljanju odpornosti na izredne razmere zaradi epidemije.

Sledile bodo naložbe v celovito prenovo Kliničnega centra, ostale naložbe UKC Ljubljana, ostale naložbe UKC Maribor in naložbe v krepitev zdravstvenega sistema po vseh regijah.