Skoči do osrednje vsebine

Spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Spremembe in dopolnitve odloka se nanašajo na jasnejšo opredelitev obveznosti testiranja na virus SARS-CoV-2. S ciljem zagotavljanja varnosti pri športni vadbi športnikov, športnih tekmovanjih in športno rekreativnih dejavnostih je predpisano obvezno testiranje.

Športniki, člani njihovih ekip in drugo organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi tekmovanj, se tekmovanj lahko udeležijo, če predložijo negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo ali hitrega antigenskega testa, ki ni starejši od 24 ur. 

Strokovni delavci, ki vodijo proces športne vadbe športnikov in voditelji športno rekreativne dejavnosti, ki se lahko izvaja v skladu z 2. členom odloka, se testirajo tedensko s hitrim antigenskim testom, razen če predložijo negativni rezultat testa (PCR ali HAG).

Prav tako je spremenjena določba, ki opredeljuje dokazovanje izjem za osebe, ki so bile že cepljene. Čas za vzpostavitev zaščite po cepljenju je različen glede na cepivo.

Sprememba odloka začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, odlok pa velja do 26. februarja 2021.