Skoči do osrednje vsebine

Dan varne rabe interneta

Danes poteka dan varne rabe interneta, ki ga letos obeležujemo že osemnajsto leto zapored. Ta mednarodni dogodek, ki je iz pobude projekta EU SafeBorders leta 2004 prerastel meje Evropske unije sedaj obeležujemo že v okoli 170 državah sveta.

Dan varne rabe interneta vsako leto naslavlja pereče tematike na spletu od kibernetskega ustrahovanja in družbenih omrežij do digitalne identitete ter s tem osvešča uporabnike o varni rabi interneta. S temo "Skupaj za boljši internet" poziva vse zainteresirane strani, naj se povežejo v prizadevanjih narediti internet varnejši in boljši prostor za vse, še posebej za otroke in mlade.

Varna raba interneta je še posebej v času epidemije ključnega pomena za kvalitetno in pozitivno izkušnjo pri uporabi interneta. V času vedno večje uporabe interneta ima lahko njegova nepazljiva oziroma nepravilna uporaba hitro negativen vpliv na naše življenje.

Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) je ponosni partner Dneva varne rabe interneta. URSIV usmerja in financira dejavnosti, ki so povezane z varno rabo spleta in si tako prizadeva, da bi bila njegova uporaba za izobraževanje, delo in zabavo za uporabnike čim bolj varna.

Na sliki je logotip Dneva varne rabe interneta 2021 skupaj z logotipi pokroviteljev Evropske komisije, programov INHOPE in INSAFE, Ministrstva za javno upravo in Uprave Republike Slovenije za informacijsko varnost

Dan varne rabe interneta obeležujemo vsako leto 9. februarja | Avtor: SAFE.SI