Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za Zoisovo nagrado, Zoisovo priznanje, Puhovo nagrado, Puhovo priznanje in priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije v letu 2021

Odbor Republike Slovenije (RS) za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti vsako leto podeli do 15 najvišjih državnih nagrad in priznanj za odlične dosežke.

5. februarja 2021 je bila v Uradnem listu Republike Slovenije objavljena najava razpisa za kandidature za letošnje prejemnike Zoisovega priznanja, Puhovega priznanja, Zoisove nagrade za vrhunske dosežke, Puhove nagrade za vrhunske dosežke, Zoisove nagrade za življenjsko delo, Puhove nagrade za življenjsko delo ter priznanja ambasador znanosti RS. Rok za predložitev vlog je 2. 4. 2021. Razpisna dokumentacija s pogoji za posamezne nagrade in priznanja ter ostalimi razpisnimi pogoji je na voljo na spletni povezavi.

V skladu z Zakonom o enakih možnostih moških in žensk javni poziv spodbuja tudi uravnoteženo zastopanost spolov med nagrajenci, zato še posebej toplo vabljeni k predlaganju kandidatk.