Skoči do osrednje vsebine

Portal SPOT z novo, osveženo podobo

Osrednji državni portal za poslovne subjekte - portal SPOT je zaživel v novi in osveženi podobi, ki uporabnikom omogoča enostavnejši in hitrejši dostop do želenih informacij in e-postopkov. Poleg nove vizualne podobe strani in člankov, portal ponuja preglednejše vsebine, hitrejši in preglednejši dostop do e-postopkov in storitev.
na modri podlagi naslov portala in slogan "Pametno mesto za vaš posel" ter logotipi (Spirit, RS in ESS)

plakat, prenova portala SPOT | Avtor: Slovenska poslovna točka - SPOT

Uporabniki se lahko seznanijo z različnimi dogodki s področja podjetništva, ki se odvijajo po Sloveniji in spremljajo novice o novostih na portalu SPOT. Za lažje in hitrejše iskanje informacij je vzpostavljen napreden iskalnik. Po novem lahko uporabniki oddajo svoje mnenje ali predloge o portalu ter tako pomagajo izboljšati uporabniško izkušnjo vsebin in storitev portala. Vsebine lahko na prijaznejši način pregledujejo tudi na različnih napravah (mobilni telefoni, tablice, računalniki in druge). 

Nova podoba portala je le eden od korakov celovite prenove portala SPOT. V teku so že aktivnosti za tehnološko prenovo, izboljšanje uporabniške izkušnje obstoječih e-postopkov in razvoj novih elektronskih storitev. 

Spremljajte nas na portalu SPOT.

Več o portalu je na voljo tudi v letaku o portalu SPOT.  Na voljo pa je tudi kratek video.

 

Spomnimo:

Osrednji državni portal za poslovne subjekte se je od vzpostavitve leta 2005 vseskozi nadgrajeval z novimi storitvami, e-postopki in vsebinami. Letno je preko portala oddanih že več kot 2 milijona vlog in zahtevkov.  

Na portalu SPOT lahko uporabniki ustanovijo/registrirajo podjetje (s. p., d. o. o.), prijavijo davčne podatke, oddajo vlogo za objavo prostega delovnega mesta, uredijo prijave in spremembe v obvezna socialna zavarovanja. Kot zastopniki poslovnega subjekta ali pooblaščena oseba lahko dostopajo do ebolniških listov (eBOL), pridobijo potrdilo A1 za napotene delavce, oddajo vlogo za refundacijo nadomestila plače in elektronsko uredijo še vrsto drugih postopkov – hitro, enostavno in brez čakanja v vrsti pred okenci. 

Za urejanje e-postopkov na portalu SPOT uporabniki potrebujejo dostop do spleta in kvalificirano digitalno potrdilo. Prijava v portal ostaja enaka kot do sedaj. Za tiste, ki prvič dostopajo do portala, bodo v pomoč informacije na strani: Pogoji za uporabo e-postopkov in prijava v portal SPOT. 

Portal nudi tudi informacije o ustanovitvi podjetja in pogojih za poslovanje, kjer uporabniki najdejo odgovore na vprašanja kako odpreti podjetje, katero poslovno obliko izbrati, kaj morajo vedeti o davkih, o zaposlovanju, katera dovoljenja potrebujejo in še veliko več.  

Na voljo so tudi informacije o celotni mreži točk SPOT, ki so za brezplačno pomoč, informiranje in svetovanje potencialnim podjetnikom, podjetjem in poslovnim subjektom, na voljo po vsej Sloveniji. 

Portal SPOT (prej eVEM) je del sistema SPOT, Slovenska poslovna točka, ki ponuja celovit sistem podpornih in brezplačnih storitev države za poslovne subjekte.