Skoči do osrednje vsebine

Javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito in tujce

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) bo 22. 1. 2021 objavil Javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito in tujce. Za izvajanje programa je v letu 2021 namenjenih 230.000 EUR.

Namen javnega povabila je izbor izvajalcev za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb pri Zavodu in za tujce s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki so brez znanja slovenskega jezika in delovnih izkušenj v Republiki Sloveniji in ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb pri Zavodu 12 mesecev ali več ter so prejemniki denarno socialne pomoči. Osebe bodo v usposabljanje na delovnem mestu vključene 6 mesecev. Namen usposabljanja je v delovni in socialni integraciji vključenih oseb ter povečevanju njihovih zaposlitvenih možnosti.

Več informacij vam je na voljo na spletni strani ZRSZ.