Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev ministrstva in policije tečajnikom Slovenske vojske

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica sta 25. generaciji Višjega štabnega tečaja častnikov Slovenske vojske predstavila delo ministrstva in policije.
 Predstavitev ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa

Predstavitev ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa | Avtor: MNZ

Minister Hojs je predstavil zgodovinski razvoj slovenske policije in njeno pomembnost v nacionalno varnostnem sistemu. Govoril je tudi o nameri vlade za zagotovitev zadostnih finančnih sredstev v policiji in problematiki kadrovske zasedbe.

Namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica je predstavil Policijo kot organ v sestavi ministrstva, njeno temeljno dolžnost in poslanstvo. Slednje je zagotavljanje varnosti posameznikom in skupnosti ob spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Predstavil je tudi organiziranost policije, ki deluje na državni, regionalni in lokalni ravni. Poudaril njene prednostne naloge, kot so obvladovanje migracij in učinkovito varovanje državne meje ter boj proti vsem oblikam kriminala. Predstavil je tudi sodelovanje s Slovensko vojsko, organiziranost na področju zaščite in reševanja, napotitve oseb v mednarodne civilne misije in mednarodne organizacije.

Predstavitev je potekala v vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani.

Predstavitev je potekala v vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani. | Avtor: MNZ

1 / 2