Skoči do osrednje vsebine

Inšpekcijski nadzori na področju varnosti državnih cest

Inšpektorji za ceste, ki delujejo znotraj Inšpektorata za infrastrukturo med drugim izvajajo tudi nadzor nad ustreznostjo prometne signalizacije. O tej temi je bil pred kratkim posnet prispevek komercialne televizije, v katerem je sodeloval tudi naš inšpektorat.

Inšpekcija za ceste skladno s svojimi pristojnostmi izvaja tudi nadzor nad prometno signalizacijo, ki pomembno prispeva k varnosti naših državnih cest in na njeno varno uporabo.

V oddaji 24UR Inšpektor, ki je bila na sporedu v soboto 16.1.2021 so obravnavali temo stanj cest po državi. Prikazani so bili primeri poškodb, udarnih jam, razpok in drugih pogostih pojavov na cestah, na katere opozarja tudi stroka, istočasno pa so bile prikazane tudi ceste, ki so zelo kakovostne in nakazane smernice za nadaljnji razvoj cestne in javne infrastrukture.

S stavkom: »Zato da so ceste pregledne, varne, da je signalizacija ustrezna tudi med vzdrževalnimi deli skrbijo pregledne službe in inšpektorat.« je novinarka v prispevku napovedala sodelovanje našega inšpektorja za ceste Črta Pečarja, ki je predstavil Inšpekcijo za ceste, predvsem v delu nadzora cestne signalizacije in obravnave prijav. (Po kakšnih cestah vozimo? - 24ur.com)