Skoči do osrednje vsebine

Obisk Predsednika Republike Slovenije v Celju

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj, v četrtek, 14. januarja 2021, obiskal Celje in se sestal s štabom Civilne zaščite za Zahodno Štajersko.

Predsednika Pahorja so sprejeli župan občine Celje Bojan Šrot, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Zahodno Štajersko Janez Melanšek. Predsednik Pahor se je seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni COVID-19 v Sloveniji in v Zahodno Štajerski regiji. Na pogovoru so bili prisotni člani štaba Civilne zaščite za Zahodno Štajersko ter predstavniki Splošne bolnišnice Celje, Območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Celje, Zdravstvenega doma Celje, poveljnika Civilne zaščite Mestne občine Celje in Civilne zaščite Občine Laško, Doma starejših občanov SeneCura Vojnik in Območnega združenja Rdečega križa Celje.

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah.

Po uvodni seznanitvi ukrepanja po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni se je predsednik Pahor sestal z vodstvom Doma ob Savinji Celje, sledilo je srečanje s predstavniki Splošne bolnišnice Celje, obisk v Celju je predsednik republike zaključil pred Celjskim mladinskim centrom, kjer je dal tudi izjavo za javnost.