Skoči do osrednje vsebine

Motnje v delovanju eUprave – težave sproti rešujemo

Na portalu eUprava smo uspešno odpravili tehnične napake, ki so se pojavile v preteklih dneh. Danes portal zaradi preobremenjenosti deluje počasneje.

O napaki, ki se je pojavila v torek, 12. 1. 2021, je bil takoj obveščen tudi Enotni kontaktni center (EKC), ki je uporabnikom lahko napako takoj ustrezno pojasnil. Na portalu eUprava je bila napaka vidna, kot da je stran v prenavljanju. Portal je še isti dan (v torek, 12. 1. 2021 popoldan) spet deloval.

Kljub napaki so uporabniki lahko nemoteno oddajali vloge, se je pa zgodilo, da je komu javilo, da vloge ne more oddati, v naslednjem trenutku pa jo je že lahko oddal. Napaka je bila povsem sanirana v torek, 12. 1. 2021, ob 22:30, poudarjamo pa, da je bil portal eUprava v celoti nedostopen le približno 30 minut.

V sredo, 13. 1. 2021, je bila odkrita še ena tehnična napaka na portalu eUprava, zaradi katere se niso mogli prijaviti tisti uporabniki, ki so se želeli prvič registrirati ali pa so se prijavili prvič po vzpostavitvi sistema za eVročanje. Tudi to napako je tehnična ekipa eUprave nemudoma uspešno odpravila.

Danes, v četrtek, 14. 1. 2021, pa zaradi velikega števila hkratnih uporabnikov ob objavi vloge za enkratni solidarnostni dodatek za študente portal deluje počasneje. Za nastalo situacijo se opravičujemo in vse uporabnike vljudno prosimo za potrpežljivost. 

Kljub nekoliko počasnejšemu delovanju je bilo danes na portalu eUprava skupaj oddanih že prek 9000 vlog.