Skoči do osrednje vsebine

Minister Janez Cigler Kralj poziva delodajalce k ukrepom za zajezitev širjenja korona virusa

Za upočasnitev in zaustavitev širjenja korona virusa ter omilitev negativnih posledic in preprečitve preobremenjenosti zdravstvenega sistema je treba nujno zmanjšati število medsebojnih stikov povsod, kjer je to mogoče brez hujših posledic za življenje in delo.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj zato vse delodajalce v zasebnem gospodarskem sektorju poziva, da v času praznikov oziroma v obdobju od 24. 12. 2020 do 10. 1. 2021 delodajalci za to obdobje v največji možni meri sprejmejo razpored delovnega časa, ki bo predvidel kolektivno izrabo letnega dopusta.

Prav tako delodajalce, pri katerih delovnega procesa ni možno organizirati na način, da se v obdobju od 24. 12. 2020 do 10. 1. 2021 predvidi izraba kolektivnega letnega dopusta poziva, da za zaposlene v tem obdobju in tudi izven tega obdobja v čim večjem obsegu uredijo opravljanje dela na domu, saj je z vidika zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu delavcev in za preprečevanje širjenj okužb delo na domu učinkovit ukrep.