Skoči do osrednje vsebine

Decembrskim koncertom glasbenih šol prisluhnilo več tisoč poslušalcev

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo z velikim veseljem pristopili k projektu "Decembrski koncerti glasbenih šol", ki so ga pripravili na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo, v sodelovanju z zavodom Arnes.

V osmih dneh, med 14. in 23. decembrom, smo lahko učenkam in učencem glasbenih šol iz vse Sloveniji prisluhnili tako na koncertih v živo kot v videoposnetkih, objavljenih na našem YouTube kanalu, ki si jih lahko ogledate do konca decembra. 

Vse do danes, ko s koncerti zaključujemo, si je videoposnetke ogledalo več kot 5000 gledalcev. Na koncertih v živo smo prisluhnili učenkam in učencem iz 22 glasbenih šol, in sicer Glasbene šole Ljubljana Moste – Polje, Glasbene šole Slovenske Konjice, Glasbene šole Rogaška Slatina, Glasbene šole Murska Sobota, Glasbene šola Karol Pahor Ptuj, Glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj, Glasbene šole Škofja Loka, zasebnega zavoda DO RE MI, Glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Glasbene šole Vrhnika, Glasbene šole Radovljica, Glasbene šole Postojna, Glasbene šole Jesenice, Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, Glasbene šole Slovenska Bistrica, Glasbene šole Zagorje ob Savi, Glasbenega centra E. Willems, Glasbene šole Kočevje in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer ter Glasbene šole Brežice.

Prisluhnili smo več kot 200 nastopom 250 učenk in učencev. Posamezne koncerte si je ogledalo med 1000 in 1300 gledalcev, kar je res izjemen obisk. 

Glasbe ni nikoli preveč in če kdaj, smo je še posebej veseli v prazničnem času in ta december, ko se počasi poslavljamo od zahtevnega leta 2020. Glasba nas navdaja z veseljem, optimizmom, zadovoljstvom in verjamemo, da si prav tega vsi najbolj želimo v novem letu.

Vsem nastopajočim, njihovim mentorjem ter kolegom na Zavodu za šolstvo in zavodu Arnes se iskreno zahvaljujemo za popestritev decembrskih večerov.