Skoči do osrednje vsebine

Donacija računalniške opreme društvu Duh časa

Na Ministrstvu za javno upravo smo konec pretekla tedna humanitarnemu društvu Duh časa v uporabo predali 105 računalnikov in periferno računalniško opremo (tipkovnice in miške). Gre za prispevek k projektu Računalniki za socialno ogrožene.
Prenosni računalnik ugasnjen in odprt na mizi

Prenosni računalnik-simbolična slika | Avtor: Canva

Pri predanih računalnikih gre za kombinacijo stacionarnih in prenosnih računalnikov, ki so bili pred tem ustrezno pregledani. Predana oprema bo namenjena šolskim ustanovam, učencem in dijakom, ki to opremo potrebujejo za izvajanje šolanja na daljavo.

Minister Boštjan Koritnik se je ob tem zahvalil društvu Duh časa za njihov trud pri izvajanju projekta Računalniki za socialno ogrožene in dodal: »Potreba po računalniški opremi se je v času soočanja s covidom-19 močno povečala, zato sem vesel, da lahko s predajo opreme vsaj malo pripomoremo k temu, da bo izobraževanje na daljavo v teh časih potekalo kar se da nemoteno in v čim večjem obsegu. Želim pa si, da bi z donacijami opreme, ki je v državni upravi ne potrebujemo več, na Ministrstvu za javno upravo nadaljevali tudi v časih, ko bo epidemiološka slika normalna.«