Skoči do osrednje vsebine

Vsaka posodobitev aplikacije #OstaniZdrav pomeni njeno boljše delovanje

Mobilna aplikacija #OstaniZdrav je eden ključnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2; poleg nošenja mask, razkuževanja rok in ohranjanja primerne medsebojne razdalje. S posodobitvami izboljšujemo njeno delovanje.

Z uporabo mobilne aplikacije #OstaniZdrav prav vsak od nas pripomore k obvladovanju širjenja virusa ter varovanju zdravja nas samih, naših bližnjih in celotne družbe. Do današnjega dne si je aplikacijo #OstaniZdrav na svoje mobilne telefone preneslo več kot 201.600 uporabnikov (v obeh operacijskih sistemih-iOS in Android).

Od začetka delovanja aplikacije #OstaniZdrav (v operacijskem sistemu Android je bila dostopna od 18. avgusta 2020) je bilo njeno delovanje trikrat posodobljeno. Posodobitve so obsegale predvsem odpravo slovničnih napak v slovenskih besedilih in tujih prevodih, pa tudi nekaterih napak, ki so se pojavile pri delovanju in smo jih zaznali prek odziva uporabnikov.

Naša želja in cilj sta, da aplikacija deluje pravilno in tako pomaga preprečiti širjenje okužb z virusom SARS-CoV-2. Zato smo pozorni na prav vsako morebitno nepravilnost, ki jo uporabniki zaznajo in sporočijo naši strokovni ekipi, pa naj gre za slovnično napako ali možnost večje tehnične napake.

Ker je z vsako posodobitvijo delovanje aplikacije #OstaniZdrav še izboljšano, predlagamo uporabnikom, da so na nove posodobitve pozorni in aplikacijo sproti posodabljajo. Zadnja posodobitev ima oznako 1.3.

Ob tem pozivamo tudi k medsebojni pomoči. Pametni telefoni so danes računalniki v malem. So vir informacij in tudi vsestranski pripomoček, ki nenazadnje lahko pomaga pri preprečevanju širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za večino uporaba pametnega telefona ne predstavlja nobene ovire, a med nami so tudi mnogi uporabniki, ki bi jim prav prišla pomoč že pri osnovnih nastavitvah. Takšnim uporabnikom ponudimo pomoč tudi pri prenosu aplikacije #OstaniZdrav in njenih posodobitev.