Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra dr. Logarja z izvršnim direktorjem Svetovnega programa za hrano dr. Beasleyem

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Ob robu obiska v Rimu se je minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar srečal z izvršnim direktorjem Svetovnega programa za hrano (World Food Programme) Davidom M. Beasleyem. Minister je dr. Beasleyeu čestital ob prejemu Nobelove nagrade za mir 2020, ki jo je Svetovni program za hrano prejel za prizadevanja v boju proti lakoti, za prispevek pri izboljšanju pogojev za mir na konfliktnih območjih ter za prizadevanja pri preprečevanju uporabe lakote kot orožja.
medpogovorom

Srečanje ministra dr. Logarja z izvršnim direktorjem Svetovnega programa za hrano dr. Beasleyem | Avtor: Ministrtsvo za zunanje zadeve

Minister dr. Logar je izpostavil pomen Svetovnega programa za hrano za zagotavljanje prehranske varnosti v svetu. Za Slovenijo je WFP eden najučinkovitejših humanitarnih partnerjev. Pogovor je tekel o izzivih, ki so pred WFP v času covid krize ter o potrebi po strateškem in osredotočenem pristopu v prizadevanjih za prehransko varnost. Minister dr. Logar in izvršni direktor dr. Beasley sta spregovorila tudi o sodelovanju v času slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, o povezavi med prehransko varnostjo in migracijami ter med prehransko varnostjo in vodo. Vodi bo Slovenija namenila posebno pozornost tudi med predsedovanjem Svetu Unije.