Skoči do osrednje vsebine

Podpora investicijskemu projektu izgradnje nove poslovne enote v Postojni

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Danes je bila podpisana pogodba, s katero Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo podjetju Pet Pak d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo visokokakovostne embalažne rešitve iz polietilen tereftalat materiala za prehrambeno, kozmetično in farmacevtsko industrijo, dodeljuje 3 milijone evrov nepovratnih sredstev za projekt izgradnje novega poslovno-proizvodno-skladiščnega objekta ter za nakup strojev in opreme v Postojni, katerega vrednost znaša 15,37 milijonov evrov.

Podjetje Pet Pak bo z novim objektom v Postojni podvojilo proizvodne kapacitete, objekt bo zgrajen in opremljen s stroji in opremo do konca leta 2021. Podjetje je bilo že v obdobju 2015-2019 v skladu z metodologijo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo uvrščeno na seznam hitro rastočih podjetij, v letu 2020 pa je v samo 10 mesecih lanske celoletne prihodke preseglo za 39% in bo letos preseglo mejo 10 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje (lani 6,66 milijona evrov).

V okviru investicijskega projekta bo ustvarjenih najmanj 23 novih delovnih mest, od tega najmanj 10 visokokvalificiranih, pričakovana dodana vrednost na zaposlenega bo po zaključku projekta več kot 115 tisoč evrov.