Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kulturo razpisalo pomoč medijem

Ministrstvo za kulturo je v petek v Uradnem listu in na svojih spletnih straneh objavilo javni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2021 v skupni višini 2.670.000 evrov.

Z medijskim razpisom ministrstvo za kulturo zagotavlja pluralnost in demokratičnost medijskega prostora na način, da podpira ustvarjanje in razširjanje vsebin, pomembnih za uresničevanje javnega interesa, kot so kultura, izobraževanje, znanost ali utrjevanje pravne in socialne države, v tiskanih, radijskih in televizijskih medijih ter elektronskih publikacijah.

Gre za državno pomoč medijem, s katero državljankam in državljanom zagotavljamo pravico do obveščenosti in to prek raznolikih medijev in raznovrstnih programskih vsebin.

Lani se je na razpis prijavilo 136  medijev, med njimi vsi radijski in televizijski programi posebnega pomena. Odobrena državna pomoč lahko predstavlja največ 50 odstotkov od celotnih upravičenih stroškov projekta, preostanek pa mora zagotoviti prijavitelj. Razpis, na katerega se lahko prijavijo vsi mediji, ki so vpisani v razvid medijev, bo odprt do 5. januarja.

Razpis prvič poteka v elektronski obliki, zato zainteresirane predstavnike medijev vabimo na kratko delavnico, ki bo prek aplikacije zoom potekala v četrtek, 10. decembra 2020, ob 10. uri. Zaradi lažje organizacije so obvezne prijave na bojana.kovacic@gov.si.