Skoči do osrednje vsebine

Odziv na video ob 31. obletnici akcije Sever

Na Ministrstvu za notranje zadeve odločno zavračamo besede predsednika Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaža Časa, ki so bile izrečene v videu ob 31. obletnici akcije Sever, ki se nanašajo na delo ministra Aleša Hojsa in delo slovenske policije.

Odločno zavračamo navedbe, da je slovenska policija politična in slepo sledi stranki SDS. Minister Aleš Hojs zavrača tudi besede, da politično vodi policijo in vpliva na njeno delovanje. Dr. Čas govori o nezaslišanem vedenju policije do protestnikov, ki se jim po njegovem mnenju grozi in se jih ponižuje. Pričakovali bi, da se dr. Čas postavi v bran policiji in ne protestnikom, ki že več mesecev izkazujejo izredno ponižujoč in sramotilni odnos do policije. Vlada pod vodstvom Janeza Janše in Ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom ministra Aleša Hojsa si prizadevata zagotoviti varno državo za vse njene prebivalce, pri tem pa ne smemo pozabiti na varnost policistov, ki opravljajo naloge v skladu z ustavo Republike Slovenije. Po našem mnenju so nesprejemljive tudi besede dr. Časa na koncu videa, ko zaželi vesele prihajajoče praznike samo tistim, ki mislijo enako kot on.

Njegova mnenja sicer niso nova, saj je že mnogo let bolj kot k demokratični in samostojni Sloveniji usmerjen v razpadlo SFRJ in v dogodke, ki so se dogajali v časih, ko je policijo vodila trda partijska roka, v kateri je služboval tudi sam.

Svoj odnos do osamosvojitvenih časov je že večkrat izrazil tudi v zapisih, v katerih poskuša izbrisati pomen ključnih posameznikov slovenske osamosvojitve.

Povezava do videa