Skoči do osrednje vsebine

Vabilo k spremljanju spletnega prenosa - Slovenija se pridružuje programu GLOBE s podporo NASA

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
V četrtek, 3. december 2020, vas ob 16.15 uri vljudno vabimo k spremljanju spletnega prenosa podpisa sporazuma o pridružitvi Slovenije programu GLOBE.

Dogodek bo predvajan na spletni strani STA - v živo: https://vzivo.sta.si/.

Sporazum bosta podpisali ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec in ameriška veleposlanica Lynda Blanchard, v nadaljevanju pa se bodo spletnemu dogodku pridružili še: Jonathan Moore, vršilec dolžnosti pomočnika državnega sekretarja za oceane, okolje in znanost, Allison Leidner, programska vodja pri ameriški vesoljski agenciji NASA, in dr. Tony Murphy iz Urada za izvajanje GLOBE (GIO), ki upravlja in izvaja ta program v več kot 120 državah po svetu.

Program Globalno učenje in opazovanje za dobrobit okolja (GLOBE) je dinamičen znanstveno-izobraževalni program, ki ga podpira NASA s pomočjo Nacionalne znanstvene fundacije (NSF), Nacionalne administracije za oceane in atmosfero (NOAA) in ameriškega State Departmenta. V okviru programa ljubiteljski znanstveniki in učenci od vrtca do univerze pomagajo znanstvenikom zbirati podatke za boljše razumevanje okolja.

Za več informacij o programu GLOBE obiščite www.globe.gov.

V Sloveniji bo program upravljalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, za izvajanje pa bo skrbel Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD).