Skoči do osrednje vsebine

Upravna enota Vrhnika z današnjim dnem v novih prostorih z novim naslovom, v zadovoljstvo strank in zaposlenih

Potem ko je Upravna enota Vrhnika vrsto let delovala v prostorih v dveh objektih, na dveh naslovih (Tržaška cesta 1 in Cankarjev trg 4), se z današnjim dnem seli na eno lokacijo: v obnovljene prostore kompleksa stare vojašnice na Vrhniki.

Poleg dotrajanosti in statične ter požarne neustreznosti prostorov, je bilo zaradi ločenosti na dve lokaciji oteženo tudi organiziranje dela zaposlenih in delovanja upravne enote. Zato si je Ministrstvo za javno upravo že več let prizadevalo trajno rešiti prostorsko problematiko s selitvijo v druge prostore.

Leta 2013 se je pojavila možnost uporabe nekaterih objektov iz kompleksa na območju stare vojašnice na Vrhniki. Kot primerni so se izkazali trije objekti:

  • kasarna (objekt A),
  • stražarnica (objekt B) in
  • kuhinja (objekt C).

Projekt ureditve omenjenih treh objektov na območju bivše vojašnice na Vrhniki se je začel marca 2017, s pogodbenim rokom za izvedbo 24. novembra 2020. Ker je izvajalec dela na tistem delu objekta, kamor je bila predvidena selitev upravne enote, zaključil pred rokom, pa Upravna enota Vrhnika že od današnjega dne tudi uradno deluje na novi lokaciji, v novih prostorih in z novim naslovom: Stara Vrhnika 1D, Vrhnika.

V nove prostore Upravne enote Vrhnika se je preselilo skupaj 29 javnih uslužbencev, ki tudi v času selitve (danes in jutri) obravnavajo vse nujne zadeve, stranke pa so znova naročene od četrtka, 3. decembra 2020 dalje.

Ureditev je med drugim obsegala energetsko obnovo, ojačitve temeljev in dozidavo dodatnega vhoda v poročno dvorano. Okvirna vrednost gradbenih in obrtniških del, strojnih in električnih instalacij ter tehnološke opreme (GOI del) za objekt, kamor se seli Upravna enota Vrhnika, je znašala 1.636.000 evrov (vključno z 22% DDV).

Objekt nekdanje kasarne ima 677,16 kvadratnih metrov uporabne površine, ki je namenjena 30 pisarnam, sejni sobi in poročni dvorani. Dve pisarni bosta v uporabi Območne enote Finančne uprave Republike Slovenije.

Upravna enota Vrhnika bo poleg objekta A za namen svojega arhiva uporabljala tudi manjši del objekta C, ki je sicer urejen za potrebe arhiva Upravne enote Ljubljana. Poleg objektov A in C je obnovljen tudi manjši objekt B, ki je, z izjemo hišniške pisarne, v celoti namenjen potrebam Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje.