Skoči do osrednje vsebine

Zaključena je oddaja vlog za naložbe na področju prašičereje

Včeraj se je zaključil rok za oddajo vlog na 14. javni razpis za podukrep 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2020, namenjen prilagoditvi kmetijskih gospodarstev izvajanju nadstandardnih zahtev na področju zaščite rejnih živali. Z javnim razpisom je bilo razpisanih 9 milijonov evrov, na Agencijo za kmetijske trge in razvoj podeželja pa je bilo skupno oddanih 38 vlog, v katerih so vlagatelji zaprosili za skupno 8,86 milijona evrov.

14. javni razpis za podukrep 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2020 iz Programa razvoja podeželja 2014-2020, ki je bil namenjen prilagoditvi kmetijskih gospodarstev izvajanju nadstandardnih zahtev na področju zaščite rejnih živali, je bil objavljen 17. 7. 2020, vloge pa so lahko vlagatelji oddali do vključno 18. 11. 2020.

Za naložbe na področju prašičereje je bilo razpisanih 9 milijonov evrov nepovratnih sredstev, vlagatelji pa so oddali 38 vlog, v katerih so zaprosili za skupno 8,86 milijona evrov.

Predmet podpore so bile individualne in kolektivne naložbe kmetijskih gospodarstev v ureditev hlevov in nakup pripadajoče notranje opreme ter dvoriščne mehanizacije in strojne opreme za namen hlevske reje, to je prekladanje živinskih gnojil in krme, pripravo in odvzem krme ter razvoz gnojevke. V primeru naložbe v ureditev hlevov so lahko bile predmet podpore tudi naložbe v ureditev gospodarskih poslopij in nakup pripadajoče opreme (skladišča za krmo in pripadajoča oprema), nakup in postavitev mobilnih objektov in nakup pripadajoče opreme za skladiščenje živinskih gnojil, ureditev objektov in nakup pripadajoče opreme za skladiščenje živinskih gnojil, zatesnitev odprtih lagun za skladiščenje živinskih gnojil in nakup specialne kmetijske mehanizacije za racionalno rabo dušika (kmetijska mehanizacija, ki prispeva k zmanjšanju toplogrednih plinov).