Skoči do osrednje vsebine

Urad za mladino izdal e-zbornik Zgodbe o uspehu II. del - mladinski sektor v šolah

Na Uradu RS za mladino smo v sodelovanju z organizacijami v mladinskem sektorju pripravili izid elektronskega zbornika z naslovom Zgodbe o uspehu II. del - mladinski sektor v šolah. Z zbornikom so prvič na enem mestu zbrani številni primeri dobrih praks, ki jih mladinske organizacije izvajajo v osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji in na ta način pomembno prispevajo k širjenju najrazličnejših oblik znanj, spretnosti in kritičnega načina razmišljanja mladih.

S to dejavnostjo mladinske organizacije pomembno dopolnjujejo in nadgrajujejo proces formalnega izobraževanja, gre pa tudi za izjemen primer sodelovanja med formalnim in neformalnim izobraževanjem, ki je na ta način prvič v obliki e-knjige predstavljen strokovni in širši javnosti.

Namen izdaje zbornika je poleg promocije mladinskega dela tudi spodbuda šolam, da kot izvajalke programov neformalnega izobraževanja v šolah le-te prepoznavajo kot pomembne partnerje v procesu izobraževanja mladih in jih tako kot doslej še naprej uvrščajo v izven šolske dejavnosti v prostore šol.


»Iz predstavljenih praks je možno razbrati, da odnosi med mladimi in vzgojitelji sestavljajo temelje neformalnega izobraževanja. Vsi skupaj so soustvarjalci znanja in se učijo drug od drugega,» je v spremni besedi e-knjige zapisala ministrica prof. dr. Simona Kustec. Spremno besedo k zborniku je prispevala tudi direktorica Urada za mladino mag. Dolores Kores.