Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva povezujejo: potujoča fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo

Služba Vlade Republika Slovenija za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je skupaj z občinami pripravila fotografsko razstavo z naslovom Evropska sredstva povezujejo. Razstava bo gostovala v večih razvojnih regijah do konca junija 2021, nato pa se bo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU preselila na Brdo pri Kranju. Prva postavitev je na ogled v parku Dežela Štorkelj v Veliki Polani.

Z razstavo želi Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih. Evropska sredstva nas namreč povezujejo na različne načine, vsak dan in na vsakem koraku. Povezujejo nas, ko se peljemo po novih cestah, kolesarskih stezah, ko prečkamo most ali takrat, ko pustimo avto na P+R parkirišču in se s kolesom odpeljemo v službo. Evropska sredstva povezujejo otroke na urejenih igriščih, šolajočo mladino pri številnih dejavnostih, starejše pri druženju z mladimi, zaposlene pri vsakodnevnem delu. Evropska sredstva nas povezujejo pri skrbi za okolje, ohranjanju narave, pri pridobivanju novih znanj in razvoju podjetniških idej. Evropska sredstva nas povezujejo preko tisočih projektov, ki smo jih ustvarili skupaj. V vsaki občini, v vsaki regiji, širom po Sloveniji. 

Na fotografski razstavi je predstavljenih samo nekaj lepih in uspešnih zgodb iz vseh 12 razvojnih regij, ki jih v Sloveniji pišemo z evropskimi sredstvi. Povezani jih želimo pisati še naprej. Naše dobre zgodbe in prihodnost izvajanja kohezijske politike lahko spremljate na naši spletni strani. 

Razstava je nastala v sodelovanju z občinami Benedikt, Celje, Cirkulane, Grosuplje, Krško, Ljubljana, Lukovica, Mirna Peč, Murska Sobota, Novo mesto, Ribnica, Semič, Šentjur in Velika Polana in upravičenci sofinanciranih projektov.

Časovnica gostovanja po regijah. Aktualno dogajanje v zvezi z razstavo spremljajte na https://www.facebook.com/EUSkladi/.

Razstavo si je mogoče ogledati ob spoštovanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.