Skoči do osrednje vsebine

Kakovost v novi dobi, dobi domišljije

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je nagovoril udeležence tradicionalne letne konference kakovosti, ki jo organizira Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO).
Plakat najave dogodka Kakovost v novi dobi, dobi domišljije, 11. in 12. 11. 2020

29. konferenca o kakovosti | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

Minister Koritnik je v uvodu nagovora dejal: "Trenutna pandemija COVID-19 je pokazala, kako pomembne so postale digitalne dobrine za naša gospodarstva ter kako omrežja in povezljivost, podatki ter umetna inteligenca ohranjajo naša gospodarstva in družbe s tem, da omogočajo nadaljevanje dela in spremljanje širjenja virusa ter pospešujejo iskanje zdravil in cepiva.

Slovenija je na področju digitalne tehnologije takoj uvedla številne ukrepe za obvladovanje krize. Državljani in podjetja so se prilagodili ukrepom za omejevanje socialnih stikov, tako da so spremenili način sodelovanja in poslovanja."

V nadaljevanju je povzel projekte, ki jih vodimo na Ministrstvu za javno upravo, a vključujejo tudi druga ministrstva in državne organe. Po njegovih besedah gre za projekte, ki pomenijo pomemben preskok pri zagotavljanju kakovosti v javnem sektorju. Med njimi je izpostavil elektronski bolniški list, storitve zaupanja SI-TRUST, mnoge storitve na portalu eUprava in na portalu SPOT, omenil pa je tudi pomembnost medgeneracijskega sodelovanja, upravljanja s talenti v javnem sektorju in ravnanja s starejšimi zaposlenimi.