Skoči do osrednje vsebine

Priprava Območnih načrtov za izstop iz premoga v slovenskih premogovnih regijah: odgovori na pogosto zastavljena vprašanja

Oktobra 2020 se je začela priprava predlogov Območnih načrtov za izstop iz premoga in prestrukturiranje slovenskih premogovnih regij SAŠA in Zasavje. V okviru zbiranja projektnih idej za pripravo načrtov v pomoč deležnikom objavljamo odgovore na pogosto zastavljena vprašanja.

Območni načrti bodo pripravljeni za SAŠA in Zasavsko regijo. | Avtor MZI

Družba Deloitte, izvajalec projekta »Priprava nacionalne strategije in akcijskih načrtov za izstop iz premoga v slovenskih premogovnih regijah«, je v mesecu oktobru začela s pripravo predlogov Območnih načrtov za pravični prehod za SAŠA regijo in Zasavje.

Tekom zbiranja projektnih predlogov za vključitev vsebin v območna načrta za pravičen prehod za SAŠA in Zasavsko regijo se je odprlo nekaj vprašanj deležnikov. Ta vprašanja so po eni strani pomembna za sam proces priprave predlogov projektov z uporabo objavljenega obrazca, po drugi strani pa tudi za razumevanje širšega konteksta priprave območnih načrtov.

Odgovori so pripravljeni kot pomoč deležnikom in temeljijo na trenutno razpoložljivih informacijah. Glede na to, da se zakonodajne podlage EU za financiranje v obdobju 2021-2027 še usklajujejo, bo za dokončno razjasnitev vseh dejstev potrebno počakati na razpet tega procesa. Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja so dostopni prek spodnje povezave:

Vse deležnike ponovno vljudno vabimo, da se aktivno vključijo v pripravo projektnih idej in nam svoje ideje projektov, za katere predlagajo vključitev v Območna načrta, predstavijo v pisni obliki. Predloge bomo zbirali do 21. novembra 2020. Več informacij je na voljo na spletni podstrani PRIPRAVA OBMOČNIH NAČRTOV - UVODNE AKTIVNOSTI.

Za vaše sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujemo!