Skoči do osrednje vsebine

Mednarodni poslovni sestanki lesarjev s potencialnimi partnerji iz Italije in Avstrije

V okviru virtualne gospodarske delegacije lesnih podjetij s podjetniki iz Italije in Avstrije so bili organizirani poslovni sestanki na področju gradnje z lesom in opreme interierja z italijanskimi in avstrijskimi arhitekti, agenti, gradbenimi podjetji in oblikovalci. Dogodek je zaradi pandemioloških razmer vnovič potekal virtualno.
Slika udeležencev virtualnega srečanja

Slika udeležencev virtualnega srečanja

Udeleženci so pripravili predstavitve svojih podjetij in opravili vrsto vnaprej dogovorjenih poslovnih pogovorov. S slovenske strani se je virtualnih sestankov udeležilo 8 podjetij, to so Marles Hiše, Jelovica Hiše, Rihter,Hoja,Loghouse, Donar, Pohištvo Potočnik in SRIP PSiDL.

Uvodoma je udeležence nagovoril veleposlanik Slovenije v Rimu Tomaž Kunstelj, ki je poudaril pomen tovrstnih srečanj in udeležencem zaželel uspešno delo. Udeležence je zatem pozdravil tudi generalni sekretar Gospodarske zbornice Bolzano Alfred Aberer.

»Na Direktoratu za lesarstvo  skušamo  podjetjem čim bolje pomagati pri prodoru na tuje trge ter jih poleg podpore pri udeležbi na sejemskih nastopih, ki letno znaša okrog 200.000 evrov, tudi tako podpreti pri nastopih v tujini. Veseli smo dejstva, da se je naposled, verjamemo, da tudi z našimi prizadevanji, trend rasti v lesni industriji obrnil navzgor«, je povedal generalni direktor Direktorata za lesarstvo Danilo-Anton Ranc na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je podprlo tovrstna poslovna srečanja.

Predstavnik Lesarskega grozda Bernard Likar, ki je srečanje organiziralo, je dejal: »Tovrstni format poslovnih sestankov se vse bolj uveljavlja, kar v teh kriznih časih lahko pomeni nov način za krepitev prodaje na tujih trgih.  Podjetja, ki se bodo tudi na tak način prilagodila tej novi normali, bodo zagotovo med tistimi, ki bodo krizo lažje preživela. Kot zanimivost lahko izpostavim res aktivno podporo gospodarske diplomacije pri kontaktih v tem delu Italije ter pripravi uvodnega dela dogodka. Vzpostavili smo tudi odlične kontakte z tehnološkim parkom NOI Techpark, kjer se obeta sodelovanje s SRIP PSiDL«.