Skoči do osrednje vsebine

Avtomatično podaljšanje veljavnosti terminskih vozovnic IJPP

Ministrstvo za infrastrukturo je podpisalo sklep, s katerim se imetnikom mesečnih, polletnih in letnih vozovnic IJPP avtomatično podaljša veljavnost, saj jih zaradi neobratovanja javnega potniškega prometa niso mogli koristiti.

Od 16. marca letos zaradi epidemije koronavirusa ni obratoval javni potniški promet. Uporabniki oziroma imetniki terminskih vozovnic (mesečnih, polletnih in letnih) so se na ministrstvo tako obrnili z vprašanji, ali lahko pričakujejo povrnjena sredstva za nakup terminskih vozovnic, oziroma, ali bo ministrstvo veljavnost vozovnic podaljšalo.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je podpisal sklep, na podlagi katerega se je podaljšala veljavnost vozovnic. Imetnikom polletnih in letnih vozovnic se je veljavnost podaljšala najmanj za čas, ko javni linijski promet ni obratoval, imetnikom mesečnih vozovnic pa najmanj za število dni do konca veljavnosti marčevske vozovnice, katere niso mogli koristiti.

Podaljšanje veljavnosti vozovnic je sistemsko zagotovil SŽ Potniški promet d.o.o. v vlogi vodilnega partnerja konzorcija, ki izvaja vzdrževanje in nadgradnje sistema IJPP.

Potniki, ki imajo zapisano dobroimetje na kartici IJPP lahko od 16. novembra 2020 dobijo izplačilo celotnih sredstev dobroimetja.

Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja, ki je posledica drugega vala epidemije koronavirusa in podaljšanja protikornskih ukrepov vlade za zajezitev širjenja virusa ter zagotavljanja zdravja potnikov, je Ministrstvo za infrastrukturo podaljšalo rok za začetek izplačil zapisanega dobroimetja na kartici IJPP za 14 dni. Začetek izplačil zapisnega dobroimetja na prodajnih mestih prevoznikov, je prestavljen na 16. november 2020.