Skoči do osrednje vsebine

Opozorilo za potrošnike glede nakupa na spletni strani Vitalbits

Zdravstveni inšpektorat odsvetuje nakup prehranskega dopolnila na spletni strani Vitalbits, ker ponudnik ne izpolnjuje osnovnih zahtev živilske zakonodaje glede sledljivosti in informacij o živilu, zato obstaja dvom glede varnosti in kakovosti izdelka.

Prejeli smo prijavo, ki se nanaša na trženje prehranskih dopolnil na spletni strani Vitalbits, kjer obiskovalce spodbujajo, da opravijo prehranski kviz, na podlagi rezultatov pa naj bi nutricionisti ponudnika vsakemu pripravili priporočene dnevne paketke »prehranskih dodatkov«, ki so prilagojeni prav njemu in njegovemu telesu.

Če se obiskovalec odloči za nakup, prejme embalažo z dnevnimi paketki prehranskih dopolnil na katerih pa ni nobenih informacij o izdelku. Potrošnik tako ni seznanjen s potrebnimi informacijami o izdelku pred nakupom, niti jih ne prejme ob dostavi.

Spletna stran Vitalbits je spletna trgovina podjetja BizMe, LLC, 447 Broadway, 2nd Floor, New York, NY, zato nadzor nad prodajalcem ni možen.

Ker na izdelku ni navedenih osnovnih informacij o izdelku kot so sestava (vključno z morebitno prisotnostjo alergenov), podatkov, ki omogočajo sledljivost (kot so rok uporabe, lot in podjetje, ki je odgovorno za trženje izdelkov) s čimer niso izpolnjene osnove zahteve živilske zakonodaje, obstaja velik dvom glede varnosti in kakovosti izdelka. Potrošnikom zato nakup izdelka odsvetujemo.