Skoči do osrednje vsebine

Nujno obvestilo - Vrtci

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Vrtci so zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra 2020 zaprti, predvidoma za en teden. Ukrep je namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2. V času zaprtja vrtcev so starši otrok, ki ne bodo v vrtcu, plačila za vrtec oproščeni!

Županje in župani lahko sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjeno samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok.

Nujno varstvo je namenjeno otrokom, katerih starši delajo pri delodajalcih, ki opravljajo za delovanje družbe in države pomembna dela (denimo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski, policiji in v službah, pomembnih za delovanje države in družbe).

Pri odločanju o izjemah je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje  v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse  predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Župani sprejete sklepe, s katerimi določijo izjeme od splošnega zaprtja vrtcev, posredujejo na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, na e-naslov: gp.mizs@gov.si.