Skoči do osrednje vsebine

Udeležba DS Kajzer na 7. Simpoziju o elektromobilnosti

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar Tone Kajzer se je danes udeležil 7. Simpozija o elektromobilnosti, ki ga v jeseni v Ljubljani tradicionalno organizira društvo E-mobility.

V svojem otvoritvenem nagovoru je poudaril, da statistični podatki o deležu novo registriranih električnih vozil za zadnja obdobja kažejo zelo ugodne trende, tako v svetu kot pri nas. Glede na to, da je svetovna zdravstvena kriza še posebej prizadela avtomobilsko industrijo se s tem ponovno potrjuje teza, da je električna mobilnost ena od najhitreje rastočih in perspektivnih gospodarskih panog.

Ocenil je, da ima Slovenija na razpolago veliko domačega znanja in številne druge danosti s katerimi predstavlja idealno okolje za razvoj novih inovativnih rešitev. Ministrstvo za zunanje zadeve v skladu s tem že dlje časa podpira vse pobude, ki krepijo povezave med domačim in tujim znanjem, odpirajo vrata za priliv tujih naložb in prispevajo k aktivnejšemu vključevanju naših inovatorjev in razvojnih podjetij v dobaviteljske verige največjih svetovnih proizvajalcev vozil.

Simpozij letos sicer poteka v virtualni obliki, kljub temu pa na njem ponovno sodelujejo številni ugledni domači in tuji strokovnjaki s področja električne mobilnosti. V okviru simpozija letos poteka tudi prva ponovitev Konference o lokalni e-mobilnosti.

Več informacij na spletni strani simpozija.