Skoči do osrednje vsebine

Rastimo skupaj in Europe Goes Local - sestanka v občini Lukovica in občini Slovenska Bistrica

V okviru projektov Europe goes local in Rastimo skupaj, pri katerih sodelujejo Urad za mladino, Mladinski svet Slovenije in Movit, smo se udeležili sestanka v občini Lukovica in občini Slovenska Bistrica.

Na Občini Lukovica smo se z županjo in občinsko uslužbenko, pristojno za področje mladine, sestali v ponedeljek, 12. 10. 2020. Razpravljali smo o digitalnem komuniciranju občine z mladimi in razvoju mladinskih politik. Na sestanku smo se dogovorili za podporo pri ustanovitvi komisije za mladino ter za oblikovanje komunikacijske strategije in lokalnih mladinskih politik, ko bo vzpostavljena komisija za mladino. Pogovarjali smo se tudi o načinih in dobrih praksah za spodbujanje participacije mladih v občini. V občini Lukovica, v sodelovanju z Nefiksom, pripravljajo tudi novo strategijo za mladino.

Na Občini Slovenska Bistrica je potekal sestanek v sredo, 14. 10. 2020. Pogovarjali smo se o digitalnem komuniciranju z mladimi in organih za soodločanje mladih v procesih odločanja. Pregledali smo dobre prakse vzpostavitve in upravljanja podstrani za mladino ter komunikacijske kanale na družbenih omrežjih. Pogovarjali smo se tudi o oblikovanju ukrepov nastanejo iz pobud mladih, komisiji za mladino ter odloku za mladino, ki bi uredil vključevanje mladih.