Skoči do osrednje vsebine

Ukrepi za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2 v povezavi z izvajanjem športnih programov

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Vlada Republike Slovenije je na svoji 36. redni seji obravnavala zadnje epidemiološke razmere v Sloveniji na podlagi katerih je sprejela ukrepe za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2.

Ukrepi so zajeti v odlokih objavljenih v Uradnem listu Republike Slovenije z dne 15. 10. 2020.

Vlada se je odločila za uveljavljanje ukrepov glede na stropno ogroženosti v posameznih statističnih regijah. Nekateri ukrepi bodo tako veljali za najbolj ogrožene regije, drugi za celotno državo. Slovenija je tako za potrebe ugotavljanja ogroženosti zaradi virusa SARS-CoV-2 razdeljena na statistične regije v katerih se stopnja ogroženosti ugotavlja na podlagi 14-dnevne incidence na 100.000 prebivalcev. Uradne podatke o številu okuženih po regijah najmanj enkrat tedensko objavlja NIJZ na svoji spletni strani.

Glede na podatke, objavljene 16. 10. 2020, je 12 statističnih regij razdeljenih v dve skupini:

  • Rdeče regije (regije v katerih je stopnja incidence nad 140 oseb na 100.000 prebivalcev): Posavska, Zasavska, Koroška, Savinjska, Jugovzhodna Slovenija, Gorenjska, Osrednjeslovenska, Podravska, Pomurska
  • Oranžne regije (ostale regije): Goriška, Obalno-Kraška, Primorsko-Notranjska. 

 

Zaradi lažjega razumevanja in upoštevanja sprejetih ukrepov za področje športa, v pripetem dokumentu pojasnjujemo ukrepe po posameznih vsebinskih sklopih.