Skoči do osrednje vsebine

Podjetnicam začetnicam finančna spodbuda, usposabljanje in mentorstvo

Ta teden je svoje poslovne modele pred komisijo uspešno predstavilo 56 podjetnic začetnic, ki so se prijavile na "Natečaj za pridobitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2020," ki ga je objavila javna agencija SPIRIT Slovenija, sredstva pa je zagotovilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Uspešne predstavitve pred komisijo, sestavljeno iz predstavnikov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, so bile pogoj za pridobitev finančne spodbude v višini 3.000,00 evrov za lažji začetek samostojne poslovne poti.

»Veseli smo, da se je kljub neugodnemu epidemiološkemu stanju predstavitev uspelo udeležiti vseh 56 zdravih podjetnic, ki so si resnično zaslužile začetno spodbudo. Tudi naslednje leto nameravamo objaviti podoben natečaj in upamo, da bomo podprli še več začetniških zgodb podjetnic,« je dodala Miša Osterc, predstavnica našega ministrstva.

Poleg končne finančne spodbude, so vse podjetnice prejele 50-urno brezplačno usposabljanje ABC podjetništva preko svetovalnih točk SPOT Svetovanja, ki je bilo obvezno za prijavo na natečaj in 3-urno brezplačno individualno mentoriranje s strani mentorjev, strokovnjakov s področja podjetništva v Sloveniji.

Usposabljanje ABC podjetništva je potekalo na točkah SPOT Svetovanje v okviru aktivnosti, ki so sofinancirane s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Video vsebine »Predstavitve podjetnic začetnic 2020« so dostopne tukaj