Skoči do osrednje vsebine

Minister Vrtovec: "Tretje razvojne osi se ne da več zaustaviti"

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je v Gaberkah v družbi predsednika uprave družbe
za avtoceste v Republiki Sloveniji DARS Valentina Hajdinjaka, predsednika Odbora za izgradnjo tretje razvojne osi Matica Tasiča ter predstavnika pogodbenega izvajalca zasadil prvo lopato tretje razvojne osi.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je v Gaberkah zasadil prvo lopato tretje razvojne osi. | Avtor: MZI

"Danes je velik in pomemben dan za Koroško, Saleško in za celotno Slovenijo. Končno začenjamo z gradnjo tretje razvojne osi, ki smo jo tako dolgo čakali in ki jo resnično potrebujemo. Tretja razvojna os bo izboljšala povezljivost, dostopnost, konkurenčnost, okrepila privlačnost delovnih mest ter bistveno pripomogla k celovitemu nadaljnjemu razvoju regij kot tudi Slovenije. Tretje razvojne osi se ne da več zaustaviti«, je dejal minister Vrtovec.

Minister Vrtovec je spomnil, da nova prometnica ni pomembna le zaradi povezovanja močnih regionalnih gospodarskih središč, temveč tudi zaradi mednarodne komponente, saj se ne bo končala v Sloveniji, temveč se bo nadaljevala proti Avstriji. »Želim si, da naslednje leto zasadimo tudi prvo lopato na južnem kraku tretje razvojne osi in povežemo Belo krajino z osrednjo Slovenijo. Če bomo imeli zagotovljeno dobro primarno infrastrukturo, bodo imeli prebivalci teh regij veliko boljše pogoje za kvalitetnejše življenje", je še dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.