Skoči do osrednje vsebine

Minister Jernej Vrtovec ob obisku Koroške: 15. oktobra bomo zasadili prvo lopato tretje razvojne osi

Minister Jernej Vrtovec se je v okviru vladnega obiska na Koroškem v družbi vodstva Direkcije za infrastrukturo srečal z župani občin Slovenj Gradec, Prevalje, Ravne na Koroškem in Črna na Koroškem. S sogovorniki je spregovoril o številnih infrastrukturnih projektih in razvojnih priložnostih v regiji.

Minister Jernej Vrtovec ob obisku Koroške

Minister Jernej Vrtovec ob obisku Koroške

"V četrtek, 15. oktobra bomo v Gaberkah zasadili prvo lopato tretje razvojne osi! S tem bomo formalno začeli z gradnjo, ki bo ključna za razvoj Koroške. Korošci si zaslužijo normalno cesto povezavo, ki bo izboljšala povezljivost regije z drugimi slovenskimi regijami, prinesla nova delovna mesta ter bistveno pripomogla k večji blaginji prebivalcev. Nova prometnica bo povečala zanimanje za delo v regiji ter preprečila beg možganov", je ob robu obiska dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Minister Vrtovec je med drugim tudi spomnil, da se sredstva v predlaganem proračunu za leto 2021 občutno zvišujejo glede na letošnje leto, prav tako se povečuje načrtovano črpanje EU sredstev. "Prvič v zgodovini ima Ministrstvo za infrastrukturo na voljo več kot milijardo sredstev, skupaj za 191 milijonov evrov več kot v rebalansu 2020", je še dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec