Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Aleš Mihelič na neformalnem zasedanju ministrov EU za promet o evropskem načrtu pandemičnih kriznih razmer za sektor tovornega prometa

Državni sekretar Aleš Mihelič se je preko videokonference udeležil neformalnega zasedanja ministrov EU za promet na temo evropskega načrta pandemičnih kriznih razmer za sektor tovornega prometa. Sogovorniki so se strinjali, da je v preteklih mesecih postalo jasno, da je velik del prometnega in logističnega sektorja sistemsko pomemben za našo skupnost.
   Državni sekretar Aleš Mihelič na neformalnem zasedanju ministrov EU za promet

Državni sekretar Aleš Mihelič na neformalnem zasedanju ministrov EU za promet | Avtor: MZI

Državni sekretar Mihelič je v razpravi izpostavil, da moramo tako znotraj Evropske unije kot tudi z državami nečlanicami, razviti skrbno premišljen koncept za zagotavljanje prevoza blaga po cesti, železnici, plovnih poteh in zraku med pandemijo. "Slovenija trdno verjame v potrebo po zagotovitvi prostega pretoka tovornega prometa in v potrebo po odpornosti prometnega sektorja", je dejal državni sekretar.

Po prepričanju državnega sekretarja nas trenutna kriza uči o prednostih učinkovitega sodelovanja ter o potrebi po prožnosti: "Da bi bil ta pristop uspešen, moramo imeti na voljo pravilne, pravočasne in razpoložljive podatke. Verjamemo, da bi bila koristna natančna analiza Komisije o možnostih, kako lahko izboljšamo izmenjavo podatkov in informacijske platforme. Analiza bi morala upoštevati tudi vprašanje upravnega bremena za majhne države članice", je še dejal državni sekretar Aleš Mihelič.