Skoči do osrednje vsebine

Minister Černač na Koroškem: »Evropska sredstva iz Sklada za pravičen prehod tudi Mežiški dolini«

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko, Zvone Černač se je v okviru vladnega obiska na Koroškem srečal s predstavniki koroških občin: Vuzenica, Ravne na Koroškem, Prevalje, Črna na Koroškem in Mežica. V Mežici je skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravkom Počivalškom, slavnostno odprl dovozno cesto do muzeja Podzemlja Pece, ob koncu delovnega obiska pa se je udeležil javne tribune Vlade Republike Slovenije.

Minister Zvone Černač se je po posvetu vlade v Šentjanžu pri Dravogradu sestal z županom Občine Vuzenica Franjem Golobom in njegovimi sodelavci. Na srečanju se je seznanil z različnimi projekti, med drugim s stanjem na projektu Oskrba s pitno vodo v porečju Drave – 3. sklop, in si ogledal vodohran v Vuzenici. V Ravnah na Koroškem je minister med drugim obiskal stojnico za predstavitev aplikacija #ostanizdrav, nato pa se na delovnem sestanku s predstavniki občin Ravne na Koroškem, Prevalje in Črna na Koroškem pogovoril o možnostih financiranja občinskih projektov s sredstvi evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 in evropskega svežnja za okrevanje.

Minister je obisk nadaljeval v Mežici, kjer je z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom slavnostno odprl dovozno cesto do muzeja Podzemlja Pece in se skupaj z ministrom za javno upravo Boštjanom Koritnikom srečal z županom Dušanom Kreblom. Na sestanku so razpravljali o možnostih financiranja projektov s sredstvi evropskega Sklada za pravičen prehod, namenjen regijam, ki potrebujejo največ podpore pri zelenem prehodu. »Evropska sredstva iz Sklada za pravičen prehod bo za ustrezne projekte in programe namenjen tudi Mežiški dolini," je povedal minister.

Minister je obisk Koroške končal na zaključnem srečanju vlade v Športni dvorani Mežica.