Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Kajzer na zasedanju Razvojnega centra OECD

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar Tone Kajzer se je danes, 6. oktobra 2020, udeležil virtualnega letnega zasedanja na visoki ravni Upravnega odbora Razvojnega centra Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Cilj zasedanja je bil izmenjava izkušenj držav in mednarodne skupnosti glede lajšanja posledic covida-19. Udeleženci so med razpravo začrtali delo Centra za naslednji dve leti.
mag. Iztok Grmek in Tone Kajzer na avdio-video zasedanju OECD pred računalnikom

Generalni direktor Direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo mag. Iztok Grmek in državni sekretar Tone Kajzer | Avtor: Ministry of Foreign Affairs

1 / 2

Državni sekretar Kajzer je v nastopu poudaril pomen skupnih naporov za zmanjševanje posledic covida-19 ter za uskladitev ukrepov na državni kot tudi mednarodni ravni, ki bodo krepili odpornost družb do posledic virusa. Predstavil je dosedanje slovenske izkušnje na področju pomoči gospodarstvu in na področju izobraževanja. Hkrati je udeležence seznanil, da je Slovenija reprogramirala 20% svoje razvojne in humanitarne pomoči za projekte, ki so neposredno vezani na lajšanje posledic covida-19.

Razvojni Center OECD je namenjen  sodelovanju z državami v razvoju in rastočimi gospodarstvi. Center pripravlja analize in svetuje državam pri  izbiri politik za krepitev trajnostne rasti, zmanjševanje revščine in neenakosti in izboljšanja življenjskih standardov prebivalstva. Slovenija je članica Centra od leta 2015.